Nieuws

Eerste hoofdlijnenakkoord paramedische zorg is rond

Minister Schippers van VWS heeft het eerste paramedische hoofdlijnenakkoord afgesloten met brancheorganisaties voor paramedici, fysiotherapeuten, patiënten en verzekeraars. De looptijd is tot eind 2018.


Lees het hele artikel op: www.zorgvisie.nl
Publicatiedatum: 22-06-2017


Waarom bewegen niet dé sleutel tot gewichtsverlies is — en wat je dus beter kunt doen

Tel je stappen. Ga naar de sportschool. Fiets naar je werk. Als je gewicht probeert te verliezen, dan weet je dat het belangrijk is om te bewegen. Maar omdat we zo gefocust zijn op ‘verbranden’, missen we volgens verschillende experts wat echt het probleem is: wat we eten.


Lees het hele artikel op: www.businessinsider.nl
Publicatiedatum: 16-06-2017


Meeste mensen sporten omdat ze zich goed willen voelen

Waarom sport jij? Omdat je er goed uit wilt zien, omdat je een paar kilo’s kwijt wilt of omdat je het gezellig vindt om samen met anderen iets sportiefs te doen? Allemaal belangrijke redenen, maar de meeste mensen sporten vooral omdat ze zich goed willen voelen.


Lees het hele artikel op: Sport.nl
Publicatiedatum: 09-06-2017


Voetentraining.nl

Voetentraining.nl Grote teen staat scheef Staat je grote teen scheef? Dan heb je zo goed als zeker een hallux valgus. Hallux staat voor teen in het Latijn en valgus betekent naar buiten gericht. Waarschijnlijk heb je last van die scheve teen. Het is goed te verhelpen met de ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 07-06-2017


Oefentherapie Cesar bij FysioBB Almere

Per 1 maart 2017 wordt het team van FysioBB Almere versterkt met een oefentherapeut Cesar, Laura Heiblom. Zie voor meer informatie onder specialismen


Lees meer »
Publicatiedatum: 14-02-2017


Op gewicht blijven belangrijk bij preventie diabetes type 2

Op gewicht blijven tussen de 30 en 60 jaar kan mogelijk het risico op diabetes type 2 met ruim 52 procent verlagen.
Onderzoekers van Cambridge University analyseerden gegevens van 33.184 Zweden die verzameld werden tussen 1990 en 2013. Volgens de studie neemt het risico op diabetes type 2 al toe bij ...


Lees het hele artikel op: Nu.nl
Publicatiedatum: 07-02-2017


Nieuwe Schijf van Vijf toepassen voor veel mensen lastig

Bijna een jaar geleden lanceerde het Voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf. Veel mensen blijken de aangepaste adviezen nog niet te kennen of vinden het lastig om deze in de praktijk te brengen.


Lees het hele artikel op: Gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 31-01-2017


Waarom krijg je spierpijn bij griep?

Griep begint met hoge koorts, koude rillingen, keelpijn, hoofdpijn én spierpijn in het hele lichaam. Maar waarom krijg je last van spierpijn tijdens de griep? Het antwoord is eigenlijk vrij kort en simpel.


Lees het hele artikel op: Gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 27-01-2017


Prik met pijnstilling in de bilspier effectief bij heupartrose

Een prik in de bilspier met corticosteroïden is effectief als pijnstiller voor patiënten met heupartrose, ook wel heupslijtage genoemd. Het effect van de injectie in de bil houdt bovendien lang aan, zo’n twaalf weken.


Lees het hele artikel op: Fysioforum.nl
Publicatiedatum: 24-01-2017


Hoe je metabolisme verandert als je ouder wordt

Weet je nog dat je op de middelbare school eindeloos veel kon snoepen zonder ook maar een grammetje aan te komen? Of hoe je als student gigantisch aan het snacken sloeg na het stappen, maar hier uiteindelijk nooit iets nadeligs van merkte? Dit blijft helaas niet altijd zo.


Lees het hele artikel op: Dokterdokter.nl
Publicatiedatum: 24-01-2017


Zweetbroeken en biokristallen: kun je met speciale kleding sneller afvallen?

Of het nou een broek is met speciale biokristallen of een saunabroek, er zijn allerlei verschillende sportkleding die je sneller zouden laten afvallen. Zeker in deze maand vol goede voornemens kunnen we dit soort hulp goed gebruiken. Maar werkt het ook echt?


Lees het hele artikel op: RTLnieuws.nl
Publicatiedatum: 18-01-2017


Ruim 13.000 wandelaars zetten stappen tegen reuma

Op 21 en 22 januari zetten ruim 13.000 wandelaars gezamenlijk stappen tegen reuma. De duizenden deelnemers aan de Egmond Wandel Marathon tegen reuma sponsoren met hun deelname het Reumafonds dat met de opbrengst reumaonderzoek naar betere behandeling van reuma financiert.


Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 17-01-2017


Ook af en toe sporten heeft gunstig effect op de gezondheid

Je hoeft niet elke dag te bewegen om fit te blijven. Ook een of twee keer per week sporten heeft al een gunstig effect op de gezondheid.


Lees het hele artikel op: Nu.nl
Publicatiedatum: 10-01-2017


Slecht cholesterol draagt mogelijk bij aan artrose

Te veel ‘slecht’ cholesterol blijkt van invloed te zijn op de ernst van artrose. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Wouter de Munter van het Radboudumc.


Lees het hele artikel op: Gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 10-01-2017


Waarom krijg je spierpijn van griep?

Het griepvirus infecteert alleen de luchtwegen. Het lijkt daarom niet zo logisch dat griep spierpijn veroorzaakt.


Lees het hele artikel op: Dokterdokter.nl
Publicatiedatum: 05-01-2017


Bijna helft van groenten in pot of blik gesuikerd

Aan bijna de helft (46 procent) van de groenten in pot of blik wordt suiker toegevoegd, blijkt uit een woensdag verschenen onderzoek van voedselwaakhond foodwatch.


Lees het hele artikel op: Nu.nl
Publicatiedatum: 29-12-2016


Afvalprogramma voor kinderen werkt prima: ‘We maken gezond leven leuk’

Te dikke kinderen lopen een risico om te dik te blijven als ze ouder worden, en zijn daardoor vaak ongezonder en ongelukkiger. Toch wordt overgewicht bij kinderen niet goed genoeg aangepakt.


Lees het hele artikel op: RTLnieuws.n
Publicatiedatum: 21-12-2016


Vergoedingen fysiotherapie 2017

Wat zijn  de actuele vergoedingen, premies en voorwaarden met betrekking tot fysiotherapie in 2017? Kijk op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie  


Lees meer »
Publicatiedatum: 30-11-2016


Lichamelijke en psychische klachten bij jongeren door overmatig telefoongebruik

Jongeren die ‘s nachts te lang op hun mobiele telefoon kijken, kampen steeds meer met lichamelijke en psychische klachten. Door langdurig gebruik van de telefoon hebben jongeren last van slaapproblemen, concentratieverlies en hoofdpijn.


Lees het hele artikel op: Nationaleonderwijsgids.nl
Publicatiedatum: 30-11-2016


Lagere kwaliteit van leven en onbegrip voor reumapatiënten

Elke dag komen er 700 mensen bij met de diagnose reuma. Het totale aantal komt hiermee tot bijna 2 miljoen mensen die kampen met een vorm van reuma. Dat is 1 op de 9 Nederlanders.


Lees het hele artikel op: Blikopnieuws.nl
Publicatiedatum: 21-11-2016


Twee glazen melk voor het slapengaan bevordert spiergroei

Bewegingswetenschapper Bart Groen van het Maastricht UMC+ adviseert mensen die spiermassa willen kweken om twee glazen melk te drinken voor het slapengaan. Dit is vooral bevorderlijk voor de spieren van mensen die vaak ziek in bed liggen.


Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 18-11-2016


Hardlopen is hot: veel hardlopers oververhit

Vijftien procent van de deelnemers aan de Zevenheuvelenloop komt oververhit over de finish. Arts/onderzoeker Matthijs Veltmeijer van het Radboudumc ontdekte dat deze oververhitting voor een deel te voorspellen is.


Lees het hele artikel op: Medicalfacts.nl
Publicatiedatum: 16-11-2016


Podologie vergoeding Zilveren Achmea omhoog in 2017

Goed nieuws voor Zilveren Achmea verzekerden. Volgend jaar, 2017, gaan de vergoedingen voor steunzolen, vanuit het aanvullende pakket, omhoog. Voor 3 sterren (Plus) verzekerden gaat de vergoeding omhoog van € 100,00 naar € 200,00. Voor 4 sterren (Plus) verzekerden gaat de vergoeding omhoog van € 135,00 naar € 300,00. In beide ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 15-11-2016


Vallen wordt steeds meer ouderen fataal

Het aantal ouderen dat overlijdt na een val neemt fors toe. In 2015 overleden ruim 3000 ouderen na een val. Dat heeft het CBS uitgerekend op verzoek van het dagblad Trouw.


Lees het hele artikel op: Fysioforum.nl
Publicatiedatum: 03-11-2016


Fit op kantoor

Stress, stramme nek- en rugspieren, migraine,… Veel mensen met een zittend beroep krijgen ermee te maken. Volg onderstaand driestappenplan en blijf – ook op kantoor – in optimale conditie!


Lees het hele artikel op: Goedgevoel.be
Publicatiedatum: 26-10-2016


Nieuwe zorgverzekering afsluiten

Zoals ieder jaar kunt u aan het einde van dit jaar weer overstappen van zorgverzekeraar. Om uw keuze te vereenvoudigen kunt u via de volgende link een vergelijking maken tussen de aanvullende pakketten van de verschillende zorgverzekeraars. https://www.zorgverzekeringwijzer.nl Voor wat betreft uw fysiotherapeutische dekking adviseren we u om voor advies contact ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-10-2016


Lichamelijke inspanning bij stress mogelijk risicovol voor hart 50-plussers

Mensen van vijftig jaar en ouder kunnen mogelijk hartproblemen ontwikkelen wanneer zij gaan sporten terwijl zij stress ervaren of overstuur zijn.


Lees het hele artikel op: Nu.nl
Publicatiedatum: 11-10-2016


Een op de drie vrouwen werd na diëten zwaarder dan voorheen

Ongeveer 33 procent van de vrouwen kreeg er na een dieet wel eens meer kilo’s bij dan ze dankzij de afvalmethode hadden verloren. Dat zegt StyleToday op basis van een enquête onder ruim duizend vrouwen.


Lees het hele artikel op: Nu.nl
Publicatiedatum: 09-10-2016


Grootschalig onderzoek naar de ziekte van Parkinson

Radboudumc, Radboud Universiteit, ParkinsonNet en life science bedrijf Verily gaan in een publiek-private samenwerking een onderzoek onder 650 mensen met Parkinson, om de symptomen en het verloop van de ziekte gedurende een periode van 2 jaar nauwkeurig te bestuderen.


Lees het hele artikel op: Fysioforum.nl
Publicatiedatum: 30-09-2016


Ruim 900.000 artrosepatiënten hebben dagelijks pijn

Ongeveer 1 op de 13 Nederlanders heeft artrose, de meest voorkomende reumatische aandoening. Van alle artrosepatiënten voelt 84 procent vaak of zelfs dagelijks pijn, zo blijkt uit onderzoek van het Reumafonds i.s.m. Erasmus MC Huisartsengeneeskunde.


Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 27-09-2016


Gezonde rug voor studenten

Als je ooit een student bent geweest, dan is de kans groot dat wel eens bent behandeld voor rug-, nek- en schouderpijn die werd veroorzaakt door het sjouwen van zware boeken, laptops en andere schoolbenodigdheden.


Lees het hele artikel op: Fysioforum.nl
Publicatiedatum: 26-09-2016


Donald Duck helpt kinderen actief te zijn

De stichting Jongeren op gezond gewicht en Disney Benelux slaan de handen ineen om jonge kinderen te stimuleren meer te bewegen.


Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 20-09-2016


10 vragen over fysiotherapie

Op 8 september is het Wereld Fysiotherapie Dag. Jaarlijks maken ruim drie miljoen Nederlanders gebruik van fysiotherapie. Wat is handig om
te weten bij een bezoek aan de fysiotherapeut?


Lees het hele artikel op: Gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 29-08-2016


Injecteerbare pleister laat kapot kraakbeen in gewricht herstellen

Een injecteerbare pleister die in een gewricht op kapot kraakbeen wordt geplakt, laat het kraakbeen herstellen. Dat is de uitkomst van de eerste praktijkproef met de pleister door professor Marcel Karperien (Universiteit Twente) en zijn onderzoeksteam.


Lees het hele artikel op: Fysioforum.nl
Publicatiedatum: 24-08-2016


Door pijnlijke beweging minder beperkingen bij pijnsyndroom

Blootstelling aan pijnlijke activiteiten bij het typische pijndroom CRSP-1 heeft een gunstig effect op de pijnervaring.


Lees het hele artikel op: Gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 15-08-2016


Hiphoplessen voor ouderen: Fysieke en mentale training

Sportief Plan organiseert wekelijks hiphoplessen voor ouderen. Inspiratie hiervoor was danseres Bill Jordan die in Nieuw-Zeeland een dansgroep vormde, bestaande enkel uit bejaarden.


Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 09-08-2016


Kinderfysiotherapeut adviseert ouders vroeg te starten met goede houding

Gisteren sloegen artsen en therapeuten samen alarm, want jongeren kampen steeds vaker met rug-, nek- en schouderklachten door een slechte houding.


Lees het hele artikel op: Nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 03-08-2016


Slippers en sandalen geven klachten aan voet en knie

Veel lopen op slippers en sandalen is niet zo gezond. Ze kunnen klachten veroorzaken zoals rugpijn, likdoorns en artritis. Een hak van 2,5 centimeter is ideaal.


Lees het hele artikel op: http://www.dokterdokter.nl/
Publicatiedatum: 10-06-2016


Hallo wereld.

Welkom bij WPMU sites. Dit is je eerste bericht. Het bericht kun je bewerken of verwijderen, dan kun je starten met bloggen.


Lees meer »
Publicatiedatum: 03-05-2016


Werkgever stimuleert werknemer te weinig om trap te nemen

Driekwart van de werkende Nederlanders wordt niet door hun werkgever gestimuleerd om de trap te nemen. Vaak wordt er op de werkvloer voorkeur gegeven aan het gebruik van de lift.


Lees het hele artikel op: www.nu.nl
Publicatiedatum: 11-04-2016


Kwart van laagst opgeleiden heeft obesitas

Van de mensen van 25 jaar of ouder, die hooguit basisonderwijs hebben afgerond, heeft een kwart obesitas (ernstig overgewicht). Dit blijkt uit de Leefstijlmonitor 2015, een samenwerkingsverband van onder andere CBS, RIVM, Voedingscentrum en Pharos Expertisecentrum Gezondheidsverschillen. Dit meldt RIVM.


Lees het hele artikel op: www.nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 05-04-2016


Treinforens slanker dan automobilist

Mensen die met de auto naar hun werk gaan, zijn dikker dan ov-forenzen. In een Engels onderzoek onder forenzen bleek er een opvallend verschil tussen de manier hoe zij naar hun werk reisden, hun BMI en het percentage lichaamsvet.


Lees het hele artikel op: www.consumed.nl
Publicatiedatum: 30-03-2016


Manier van bewegen verraadt persoonlijkheidskenmerken

Mensen die vergelijkbare gedragskenmerken vertonen, bewegen ook hun lichaam op dezelfde manier. Dat hebben experts aan de universiteit van Exeter ontdekt.


Lees het hele artikel op: www.nu.nl
Publicatiedatum: 30-03-2016


Schijf van vijf: Hoeveel en wat kan ik per dag eten?

In de Schijf van Vijf vind je alleen producten die gezond voor je zijn. Kies elke dag genoeg uit elk vak en varieer. Dat is genieten én goed zorgen voor jezelf.
Hoe ziet jouw Schijf van Vijf eruit? Vul je geslacht en leeftijd in en zie hoe je elke dag weer ...


Lees het hele artikel op: voedingscentrum.nl
Publicatiedatum: 30-03-2016


Bereken je ruststofwisseling

Een trage stofwisseling is een veel gehoord excuus van mensen met wat overtollige kilo’s. Ze bedoelen dan hun ruststofwisseling, ook wel basaalmetabolisme genoemd.


Lees het hele artikel op: Gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 30-03-2016